• ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

Победа на Царски, трима от шампионите ясни от Зарата

Неделя, 29 Септември 2019 | Стара Загора, RallyXpress
  • обновена
Победа на Царски, трима от шампионите ясни от Зарата

ПЪРВА ПОБЕДА в пистовото първенство от дълго време насам записа днес на трасето в Стара Загора пилотът на Автоцар Илия Царски (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9), който спечели най-атрактивната от петте стартирали серии в 4-ия кръг на националното първенство. Мултишампионът от планинското и пистовото първенство стартира първи и в продължение на 12 обиколки (33.6 километра) не изпусна водачеството на колоната, за да запише на финала време от 16:56.95 мин.

Победата в Стара Загора е компенсация за огромните притеснения и нерви с повредената електроника, която електроника вчера поставяше под въпрос изобщо участието на пилота.

Победа на Царски, трима от шампионите ясни от Зарата

снимка за rallyxpress: асен илиев
НЕДЕЛНА КОМПЕНСАЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРОНИКАТА В СЪБОТА… Илия Царски направи перфектно състезание, което реално заличи лошите спомени от съботните проблеми.


Втори, с време от 17:08.97 мин, завърши действащият шампион Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10).

Второто място на пловдивчанинът обаче напълно устройваше пловдивчанинът, който след трите досегашни победи и 18 т. от Стара Загора (общо 93 т.), един кръг преди финала на първенството на страната в Бургас на 19 октомври, дублира титлата си от миналата година.

2019 STZ MarshvelAI 001

снимка за rallyxpress: асен илиев
СТРАТЕГИЧЕСКО ВТОРО МЯСТО… Състезанието в Стара Загора Маршавелов проведе колкото прагматично, толкова и икономично, спестявайки един комплект нови гуми, но получавайки и достатъчно точки, и титлата в Серия Макси.

Трети през финала мина пилотът на Старт-М Криводол Светослав Манастирски (Мицубиши Лансър Ево 9), успял за трети път след вчерашните квалификации да се наложи над другия дебютант на тази писта – Камен Василев (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10) с 2.61 сек.

„Така е, когато поредицата от много малки грешки се натрупа, резултатът е такъв – обяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Василев. Според технически експерти, има и още една причина – малко по-мекото Мицубиши на Манастирски.

Вървейки в линията на пловдивската връзка, вторият от тримата предизвестени шампиони е Венци Станев, който пък дублира титлата си в Енеос Къп с непостиган до момента резултат от 8 спечелени квалификации и четири победи от 4 кръга.

2019 STZ Stanev AI 001

снимка за rallyxpress: асен илиев
СТО НА СТО УСПЕВАЕМОСТ… Във втория официален сезон на Енеос Къп Венцислав Станев записа безпрецедентни 8 победни квалификации и четири спечелени състезание.

Станев спечели срещу Дени Терзийски с време от 14:51.01 мин и аванс от 2.43 сек. Преди Бургас Станев има 100 т., а след старозагорското състезание битката за втората позиция става още по-оспорвана, след като Терзийски излезе с 3 т. пред първия първенец на КА2 Рейсинг Академия Ташо Ташев (3-ти на финала днес.)

С третата си поредна победа в сезона, студентът от НСА и пилот на София Кар МС Иван Влъчков (Хонда Сивик) също е предсрочен шампион.

Младежът е непостиган до момента рекорд за пилот, който от дебюта си през 2016 г. на писта Дракон в четири поредни години печели титлата в Серия Туринг.

В състезанието на Стара Загора Влъчков завърши своите 12 тура за 18:28.47 мин, следван на 11.41 сек. от съотборника си в този втори за пилота клуб на София Кар МС Кольо Карастоянов (Хонда Сивик).

2019 STZ Vlachkov AI 001

снимка за rallyxpress: асен илиев
ЧЕТИРИ СЕЗОНА, ЧЕТИРИ ТИТЛИ… Софийският студен на НСА Иван Влъчков постигна серия от четири сезона и четири титли.

Малко след финала на „турингите“, след като автомобилът на  Карастоянов премина през задължителния кантар на техническите комисари се оказа, че неговата Хонда Сивик е значително под допустимото минимално тегло.

При това „слизането“ под минимума, по думите на хора, близки до София Кар МС, е било констатирано и втори път, след като пилотът е поискал повторното отчитане на килограмите.

Така в края на състезанието Карастоянов е дисквалифициран и второто място от писта Стара Загора е присъдено на Стоян Апостолов (Елена Тим, Хонда Сивик Тайп R). Неговото време в старозагорското надбягване е 18:41.54 мин

След трите технически отпадания, бургазлията записа първите си 18 т. в актива си за 2019 г., а след дисквалификацията на Карастоянов и 4-ото място на третия пилот на София Кар МС Пламен Будев (Рено Клио S1600), Будев се изкачва от 4-о на 2-о място -37 т., следван от Стоил Неков (Елена Тим, Хонда Сивик) и Колю Карастроянов – с по 33 т., които вче делят третата позиция преди финала в Бургас на 19 октомври.

Трябва задължително да се кажат добри думи за рейс-директорът на състезанието Тончо Тонев, който след разлятото на старт/финала масло от мотора на Сашо Антов по време на гонката на Серия Спорт, реагира моментално и точно, пускайки колоната да се води от кола на сигурността, независимо, че до реалният финал оставаха 4 тура.

2019 STZ Veselin AI 001

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПЪРВИ И В СЪБОТА, ПЪРВИ И В НЕДЕЛЯ… Искрен Веселинов спечели и неделното състезание в Стара Загора.

Победата при „спортистите“ спечели, след пол-а от вчера, русенецът Искрен Веселинов (Дианел Рейсинг, Хонда Сивик) – 19:25.50 мин, следван на 0.47 сек от шампиона за 2018 г. Симеон Симеонов (Стара Загора, Хонда Сивик) и на 2.16 сек от Йордан Методиев (Дианел Рейсинг, Хонда Сивик).

След четвъртото състезание, неофициалното класиране, направено от RallyXpress за тази серия е Веселинов – 75, С. Симеонов – 73, Александър Димитров (София Кар МС, Хонда Сивик) – 52 т.

Русенецът Огнян Патенов (Русе Кар, Лада 2101, Х2) взе втората си поред победа в Купа Лада, след първото място в София (9 тура по 2800 м)  за 15:10.90 и изпреварил Иван Лишев (ДИАМО, Лада 2101, Х3) с 11.6 сек и с близо половин минута Евгени Семерджиев (Стара Загора, Лада 2105, Х2).

2019 STZ Patenov AI 001

снимка за rallyxpress: асен илиев
ВТОРА ПОБЕДА, НО ТРЕТА ПОЗИЦИЯ… Оги Патенов спечели и София, и в Стара Загора, но така и не успя да стигне върха на временното класиране.

Неофициалното подреждане от сайта с новините в българския автомобилен спорт показва, че първите трима в общото класиране Ганев, Лишев и Патенов е през точка – 52-51-50. А това означава, че финалът на Купа Лада в Бургас ще бъде най-напрегнатата част от това състезание.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев