• ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

Катето Стратиева за втори път бакалавър, дубълът е от НСА

Петък, 01 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Катето Стратиева за втори път бакалавър, дубълът е от НСА

ЗА ВТОРИ ПЪТ в рамките на 14 години, състезателката на софийския клуб Астра Рейсинг Екатерина Стратиева, има щастието да хвърли във въздуха академичната си шапка по повод края на второто си висше образование. През 2005 г., автомобилната дама се дипломира като бакалавър на Националната художествена академия в специалността Плакат и визуални комуникации, за да и бъде призната магистърска степен две години по-късно. Разбира се, всичко това – с пълни сезони в ралитата и някое и друго планинско. „Но, няма да са само тези две дипломи…“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Стратиева.

И, за да не е голословна, изчака 2 години, преди отново да седне на студентската банка – този път в Националната спортна Академия Васил Левски.

Многофункционалната спортна на НСА зала се оказа тясна за родители и близки дошли, за да станат съпричастни на емоцията на над и празничния академичен дух на 300 бакалаври и магистри, завършили редовна и задочна форма на обучение във факултети Спорт, Педагогика, Обществено здраве, здравни грижи и туризъм, които получиха дипломите си на официална церемония в Академията.

Но както е прието да се казва - Катето „това вече го е играла“, мятайки до тавана на 123-годишната сграда на бул. Васил Левски своята академична шапка.

След това, дори и да не знаеш къде се е дипломирала Стратиева, достатъчно е било да виждаш изпълнението на графичните ѝ проекти върху всяка една от бегачките ѝ, за да разбереш, че те са излезли от ръцете не на обикновен, а на надарен от Бога дизайнер.

Катето Стратиева за втори път бакалавър, дубълът е от НСА

снимка: личен архив на екатерина стратиева
ГОРДА С РЕЗУЛТАТА ОТ ДЪРЖАВНИЯ ИЗПИТ… Катето Стратиева позира с дипломата си за второто висше образование, взето във втората от трите софийски академии.


Тук обаче може да се открие едно доста интересно сходство – изглежда при нея всичко върви по две: две висши образования в две академии, а и две опции с много висок процент за дубъл.

Първата възможност – повторение на титлата в Купата на дамите от континенталната надпревара на ФИА (на върха през 2014 г.), която може да се реализира още в края на идния уикенд в унгарския финал на еврошампионата.

Преди края на сезона, Катето е на втора позиция (103 т.), само на 14 пункта зад британската състезателка Набила Теджар и на 10 пред двукратно „сребърната“ Кани Манинг.

Колкото до възможността Стратиева да потърси и магистърска степен от НСА, за решението по този въпрос май ще трябва да се изчакат… две години.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев