• ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

Днес търновската автомобилна гилдия се прости с Бачо Кольо

Събота, 09 Ноември 2019 | Велико Търново, RallyXpress
Днес търновската автомобилна гилдия се прости с Бачо Кольо

ОТ ДНЕС екипът на търновският пилот Емил Денев е в траур. Отборът на Прокурора, цялата автомобилна гилдия от града, както и множество приятели от Варна днес се простиха с доайенът на тима, с негласния тимов мениджър и реален технически шеф за тандема на болярите – Никола Йорданов - Бачо Кольо. На 73 години, виделият какво ли не в националния ни автомобилен спорт лададжия от СБА Велико Търново, а по-късно механик на Емо Денев Бачо Кольо не успя да мине през жестоката контрола на втория инсулт.

Белокосият доайен в екипа на Денев е човекът, който през 1979 г. пренася нелечимият бензинов вирус у младия търновски юрист, редом с когото Денев стартира в първото си рали Ивайло 1979 г., за да бъдат неразделни до тазгодишното рали Твърдица.

В онези години, в които Денев прохожда с неговата непрестанна подкрепа, Бачо Кольо е сред елита на градската автомобилна общност, от неговата техническа грамотност и огромния състезателен опит у нас, Емо не престава да се ползва до последно.

Всеки, който е минавал през боксовете на нашенските ралита, няма начин да не помни белоснежните мустаци на ветерана, неотлъчно намиращ се до своя любим екипаж.

Едно спортно и професионално партньорство, каквито в сегашните отбори не само рядко се среща и може да изглежда и архаично, но си остава идеалният пример не толкова за приемственост и лоялност, колкото за голямото приятелство, отдавна прескочило границите на любимия спорт.

Днес търновската автомобилна гилдия се прости с Бачо Кольо

снимка: личен архив на емо денев-прокурора
ЩАСТЛИВИ В ЩАСТЛИВЕЦА… Бачо Кольо и Емо Денев, заедно с други двама от механиците на пилота празнуват поредната купа, спечелена от Прокурора.


„Можеше и помагаше с всичко, въпреки разклатеното здраве – отбелязва Емо Денев. – През всичките тези години той беше не само техническият мениджър на нашия екипаж, той беше душата на отбора.“

Добре известно е, че силата на Прокурора е в огромното упорство да е на терена и да е играещият доайен на рали-пилотите.

И ако това е така, то не е единствено заради упорството на Емо Денев, но също и защото Бачо Кольо, с пиперливите си изблици на хумор, никога не е оставял у пилота да остане и най-малкото съмнение във възможностите, които има на терена.

Почивай в мир, Бачо!
Бог да те прости и
мир на праха ти!  

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев