• ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

Втория спринт – 29 екипажа, невиждана възхвала на 2WD?

Сряда, 16 Октомври 2019 | София, RallyXpress
Втория спринт – 29 екипажа, невиждана възхвала на 2WD?

ОЩЕ ПРЕДИ старта си в събота, рали-спринт Ихтиман вече се е разписал в историята на националния ни автомобилен спорт. Първо с дебютното представяне на подбалканското градче, досега било напълно неангажирано с бензинови прояви и, второ, защото полученият на електронната поща на RallyXpress лист със заявките (виж по-долу) не е бил вижда поне 30, че и кусур години – в регистрациите за цяр няма и един автомобил 4х4! Много е трудно да се каже, кое е последното състезание, в което всички конкуренти са в бегачки от 2WD.

Отделно от това, дори и в най-напрегнатото БГ-първенство – този през 2017 г., първият шампионат, който бе спечелен с автомобил с един предавателен мост (Стратиев/Борисов, Марина Моторспорт, Пежо 208 R2) на старт не са заставали половин дузина от тази мярка и този модел.

Както е тръгнало работата, възможно е много скоро „лъвчетата“ и да изместят популярните в момента „саксофони“, а рали-първенството да дублира пистовите надпревари и шестващият там цял батальон от Хонда Сивик.

Втория спринт – 29 екипажа, невиждана възхвала на 2WD?

СПИСЪКЪТ със заявените екипажи за рали-спринт Ихтиман.


Заявките показват и още нещо много важно – независимо от опита в ралитата или планинските, близо една трета от участващите екипажи правят дебют в спринтовата дисциплината, а на половината от тях за първи път ще се наложи да „бягат“ по класиката Мухово.

Обичайното масово присъствие на екипажите на видинският Жико Мотоспорт сега е сведено до два тандема, но затова шефът на куба Иван Иванов-Жико има стопроцентово извинение:

„Правим финала на рали-кроса, повечето от наш’те са в кроса, а и в трите дивизии не са определени шампионите!“, резюмира скромното присъствие на видински бегачи.

2019 IHT RS roun II 000

2019 IHT SS Muhovo 000

карти: организатори на втория кръг от шампионата
ДВЕТЕ КАРТИ на рали-спринт Ихтиман. Цялостната схема на двете преминавания на скоростния етап (горе) и мащабното увеличение на
самата скоростна отсечка (долу).

:: В оставащите до старта
на спринт край Ихтиман,
сайтът за българския
автомобилен спорт ще се
постарае да даде допълни-
телна информация за онези
екипажи, които ще направят
дебюта си на етапа Мухово.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев