• ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

Новините

Без Дани Попов на финала, за тима логистиката не е изгодна

Вторник, 12 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Без Дани Попов на финала, за тима логистиката не е изгодна

ВТОРИЯТ ОТ ДВАТА екипажа, спечелили победа през късия и объркан сезон на рали спринта – Дани Попов/Ангел Башкехайов (на снимката) няма да бъдат сред финалистите в шампионата в Бургас след 10 дни.

Под флага на Астра Рейсинг двамата състезатели на отбора JPR не само спечелиха първият спринт в Ихтиман в края на октомври, но и реално имаха най-голям дял за първата екипна победа на тима на Екатерина Стратиева.

„Категорично няма да сме в Бургас“, заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Дани Попов.

За това решение на екипажа Попов сочи две причини.

Първата, че чисто логистично...

Днес търновската автомобилна гилдия се прости с Бачо Кольо

Събота, 09 Ноември 2019 | Велико Търново, RallyXpress
Днес търновската автомобилна гилдия се прости с Бачо Кольо

ОТ ДНЕС екипът на търновският пилот Емил Денев е в траур. Отборът на Прокурора, цялата автомобилна гилдия от града, както и множество приятели от Варна днес се простиха с доайенът на тима, с негласния тимов мениджър и реален технически шеф за тандема на болярите – Никола Йорданов - Бачо Кольо. На 73 години, виделият какво ли не в националния ни автомобилен спорт лададжия от СБА Велико Търново, а по-късно механик на Емо Денев Бачо Кольо не успя да мине през жестоката контрола на втория инсулт.

Белокосият доайен в екипа на Денев е човекът, който през 1979 г. пренася нелечимият бензинов вирус у младия...

Катето Стратиева за втори път бакалавър, дубълът е от НСА

Петък, 01 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Катето Стратиева за втори път бакалавър, дубълът е от НСА

ЗА ВТОРИ ПЪТ в рамките на 14 години, състезателката на софийския клуб Астра Рейсинг Екатерина Стратиева, има щастието да хвърли във въздуха академичната си шапка по повод края на второто си висше образование. През 2005 г., автомобилната дама се дипломира като бакалавър на Националната художествена академия в специалността Плакат и визуални комуникации, за да и бъде призната магистърска степен две години по-късно. Разбира се, всичко това – с пълни сезони в ралитата и някое и друго планинско. „Но, няма да са само тези две дипломи…“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт...

Втория спринт – 29 екипажа, невиждана възхвала на 2WD?

Сряда, 16 Октомври 2019 | София, RallyXpress
Втория спринт – 29 екипажа, невиждана възхвала на 2WD?

ОЩЕ ПРЕДИ старта си в събота, рали-спринт Ихтиман вече се е разписал в историята на националния ни автомобилен спорт. Първо с дебютното представяне на подбалканското градче, досега било напълно неангажирано с бензинови прояви и, второ, защото полученият на електронната поща на RallyXpress лист със заявките (виж по-долу) не е бил вижда поне 30, че и кусур години – в регистрациите за цяр няма и един автомобил 4х4! Много е трудно да се каже, кое е последното състезание, в което всички конкуренти са в бегачки от 2WD.

Отделно от това, дори и в най-напрегнатото БГ-първенство – този през 2017 г., първият шампионат,...

Победа на Царски, трима от шампионите ясни от Зарата

Неделя, 29 Септември 2019 | Стара Загора, RallyXpress
  • обновена
Победа на Царски, трима от шампионите ясни от Зарата

ПЪРВА ПОБЕДА в пистовото първенство от дълго време насам записа днес на трасето в Стара Загора пилотът на Автоцар Илия Царски (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9), който спечели най-атрактивната от петте стартирали серии в 4-ия кръг на националното първенство. Мултишампионът от планинското и пистовото първенство стартира първи и в продължение на 12 обиколки (33.6 километра) не изпусна водачеството на колоната, за да запише на финала време от 16:56.95 мин.

Победата в Стара Загора е компенсация за огромните притеснения и нерви с повредената електроника, която електроника вчера поставяше под въпрос...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев