• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

36 пилот готови за Осогово’19, Станчовски тества за 208 R2

Събота, 24 Август 2019 | с. Богослов, RallyXpress
36 пилот готови за Осогово’19, Станчовски тества за 208 R2

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
ДНЕШНИТЕ три квалификационни манша за Осогово 2019 и неделните два старта може да бъдат проследени на

http://www.results.bg/

ПЕТИЯТ КРЪГ от скоростното първенство в планинските изкачвания събира днес над Богослов 36 пилоти, точно толкова, колкото беше и първоначалния списък със заявките за Осогово ’19.

Подобно „изравняване“ между обявени и регистрирани участници е рядък случай, в които и кюстендилското състезание влезе в краткия списък.

Състезанието изглежда повече от обещаващо, след като в две от трите категории – Първа и Трета, състезателите са съответно 12 и 21, докато във втората категория участниците са само двама – Веселин Благов (ЕФКО Рейсин, Форд Фиеста Прото) и пилотът на Грийн Фокс Моторспорт Васко Въжаров (Опел Астра).

Двамата са в клас SH 6500 и докато Благов се движи близо до челото, то за Въжаров целта е победата в генералното класиране. Точно заради това преди седмица в писта София Въжаров участва само в едната квалификация, след което напусна състезанието с мотива, че по-важно е участието му в Кюстендил, отколкото край Герена.

Две специални участия има в Осогово тази година. Едното е появата от доста време насам на Ерменко Ерменков, стартиращ с лиценз на благоевградския ДИАМО и каращ не бойния си „саксофон“, а Пежо 206, подготвен от Ивайло Агов.

Другият пилот, който обаче се пуска за първи път в планинско състезание е Денис Станчовски (Престиж Рали Тим), за когото стартът над Богослов ще е просто тест за получената неотдавна нова Пежо 208 R2.


36 пилот готови за Осогово’19, Станчовски тества за 208 R2

снимка: rallyxpress
ЗА ПЪРВИ ПЪТ САМИЧЪК…
В Осогово 2019 Денис Станчовски за първи път ще кара без навигатора си Младен Карчев и ще разчита единствено на менажиране от страна на своя баща.


„Целта ни е единствено да направим тест на автомобила, който взехме преди не повече от две седмици – казва за RallyXpress мениджъра и баща на пилота Димитър Станчовски. – Не се интересуваме от времена…“

По думите на Денис, който започна своята кариера в Моторспорт Академията на Хюндай Рейсинг, има малък опит с „ер-двойката“, към която тепърва ще трябва да се адаптира.

„Имах само един еднодневен тест на Мухово и не съм направил повече от 50 км с Пежо-то“, категоричен е младежът.

За разлика от миналата година, когато в квалификацията се изсипа проливен дъжд, сега августовската жега е качила живака до 30◦ на сянка, така че всеки от участниците ще трябва да се справя първо с градусите в кокпита – поне още 20 в добавка, а след това и с възможността евентуално гумите да прегреят след 3 – 3.5 км от дистанцията.

Ето и как изглежда класирането в същото това състезание една година по-рано:

2019 KUS 1 year befor

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев