• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Страховита битка над Богослов Бурдин с победа над Камбуров

Неделя, 25 Август 2019 | с. Богослов, RallyXpress
Страховита битка над Богослов Бурдин с победа над Камбуров

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от съботните три квалификационни манша за Осогово 2019 и неделните два старта може да бъдат проследени на

http://www.results.bg/

ИЗНЕНАДАТА в Осогово 2019 е пилотът на русенския клуб Хоби кар Александър Бурдин (БМВ 318), който днес във втория манш на финалния старт от планинското първенство успя да открадне победа на лидера в шампионата и гарантиран на 90 на сто шампион в Категория 3 пилот на Автотранс Рейсинг Пламен Камбуров (Мицубиши Лансър Ево 9).

Залагайки на по-новите от старите си гуми и на анализа от вчерашните тренировки, днес Бурдин успя да свали планираните 2.75 сек от планираното вчера време и изпревари Камбуров при второто изкачване с невероятните 3.880 сек!

При това не бива да се забравя факта, че Бурдин е с първо участие на това трасе.

Страховита битка над Богослов Бурдин с победа над Камбуров

снимка за rallyxpress: асен илиев
ИЗНЕНАДАТА НА КРЪГА… Александър Бурдин се възползва не само от оцелелите от използване „нови“ гуми, но и от видимото и чувано отдалеч прекъсване в автомобила на Камбуров, за да му отмъкне втория от двата манша над Богослов.


В крайното класиране за Осогово 2019 обаче победата е за Камбуров, чието общо време от двата манша е 5:40.49 мин, а аванса му от първия манш му даде и преднината за третата поредна победа от пет старта за Камбуров през сезона (Мицубиши Лансър Ево 9, на снимката).  

Битката за първото място обаче започна още в първия от двата състезателни манша, в който след 15-минутно рестартиране, малко преди и последният от колоната да е стигнал до Студен кладенец, Камбуров записа 2:44.530 мин.

Причината за повторния старт (втори в днешната програма – бел. ред.) бе разветият червен флаг заради завъртял се на трасето автомобил, непосредствено пред Камбуров и затворилият колоната Васко Въжаров.

2019 KUS Kamburov AI 441

снимка за rallyxpress: асен илиев
ТРИ ОТ ПЕТ И 90 НА СТО ТИТИЛА… През сезона Пламен Камбуров спечели състезанията в Гоце Делчев, Сливен и Кюстендил, за да стане първият от гарантираните национални шампиони тази година. Това е първата титла в генерално класиране за пилота на Автотранс.

Но докато пилотът на Автотранс успява да заобиколи препятствието, то Въжаров обяви претенция, че е бил възпрепятстван и желае повторен старт.

Наричаният от колегите си Заю Баю Въжаров бе върнат в зоната за презареждане на автомобила, преди да повтори опита си за първия манш.

На Студен кладенец пилотът на Грийн Фокс Моторспорт спря хронометрите след 2:44.540 мин, разлика от 0.1 сек, която почти е невъзможно да бъде изчислена чисто линейно!

Александър Бурдин (Хоби кар, БМВ 318) повтори класирането си от вчерашната квалификация, завършвайки на първоначално на 3-ото място в манша (2:54.540 мин), но 10-секундното наказание на Въжаров за докосване с автомобила си на ограничаващи трасето гуми го пратиха на позиция зад представителя на Хоби кар, превръщайки по този начин Осогово в състезанието, което ще се окаже най-силното в кариерата на Бурдин.

2019 KUS Vajaro Refuel SD

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПРЕЗАРЕЖДАНЕ… Васко Въжаров внимателно следи как Косю Йорданов, който в това състезание е негов лидер-механик, допълва резервоара на Опела, преди Заю Баю да повтори старта си в първия манш.

В този манш Колю Карастоянов (София Кар МС, Хонда Сивик) успя да се справи с 1.47 сек по-бързо по трасето от дублиралият го в резултата от квалификациите вчера Венци Ридарски (ДИАМО, Хонда Сивик, 8-и), но така и не му достигна мощ, за да задмине русенецът Искрен Веселинов (Дианел Рейсинг, Хонда Сивик), който се бетонира на 4-ото място, както и надеждите за изключително силен резултат от Кюстендил.

Бившият състезател по мотокрост направи същото и във втория манш, този път бе далече по-бърз, но отново със значителен пасив зад Искрен Веселинов.

Добре изпълнена тренировъчна мисия – това може да бъде обобщението за първото участие на Денис Станчовски (Престиж Рали Тим, Пежо 208 R2), който и в първия, и във втория от неделните маншове бе първия автомобил от Категория 1, а адаптирането към „ер-двойката“ добави нови, близо 30 км тестове.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев