• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

От тренировките на Осогово Камбуров срещу Въжаров 2:1

Събота, 24 Август 2019 | Кюстендил, RallyXpress
 От тренировките на Осогово Камбуров срещу Въжаров 2:1

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от съботните три квалификационни манша за Осогово 2019 и неделните два старта може да бъдат проследени на

http://www.results.bg/

НАПУСКАЙКИ втората и третата квалификации на Осогово 2019 днес, веднага след като спечели победа над пилота на Автотранс Пламен Камбуров (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9) и отпраши към семейството заради кръщенето на своя син, Васко Въжаров (Грийн Фокс Моторспорт, Опел Астра) на практика предопредели класирането в събота.

Следващите две качвания бяха логично бяха спечелени от Камбуров (най-добро време – 2 манш, 2:47.41 мин) и лидера в класирането на Категория 3 (65 т. до момента) в неделя ще има привилегията да стартира последен в колоната.

„Предстои да направим още някои корекции и настройки по електрониката и очаквам много силно състезание със Заю Баю“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на Автотранс.

 От тренировките на Осогово Камбуров срещу Въжаров 2:1

снимка за rallyxpress: асен илиев
В ОТСЪСТВИЕТО НА ОПОНЕНТА… Пламен Камбурово описва първия десен обратен завой по трасето на Осогово 2019, но без дразнителя Въжаров в третата сесия пилотът влоши показателя си. „Правим още настройки…“, допълни за сайта Камбуров.


Времето на Въжаров, който изглежда е единственият реален съперник на Камбуров между Богослов и Студен кладенец, е с 1.09 сек по-слабо от това на потенциалният шампион в тази категория.

2019 KUS Vajarov AI 002

снимка за rallyxpress: асен илиев
БЪРЗАЙ, ЗАЮ, БЪРЗАЙ… Васко Въжаров потегля като изстрелян от ракета в първия манш, бързайки да запише време, да отпраши към кръщенето на сина си Николай в Долна Диканя и да се приготви за неделната битка с Камвбуров.

Доста изненадващо и в същото време много силно, бе представянето на Александър Бурдин (Хоби кар, БМВ 318). Изненадите идват от това, че Бурдин дебютира на това трасе, а освен всичко друго, по неговите думи, почти напълно серийният му „баварец“ не е за това трасе.

„Правя измерванията си с телеметрия и смятам, че в неделя мога да сваля 2-3 сек., още повече, че винаги в квалификациите използвам „тренировъчни“ (разбирай – много стари гуми – бел. ред.), докато „новите“ (те са поне на два сезона) – пазя за състезанието – обяснява Бурдин, но самият той не може да определи къде точно е успял да постигне 3-ото най-добро време от тренировките.

2019 KUS Burdin AI 001

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПАЗИ СИ „НОВИТЕ“ ГУМИ ЗА НЕДЕЛЯ… Алекс Бурдин стартира в първия манш, но е принуден да кара внимателно, след като пред него Стефан Стефанов е направил инцидент и е разбил габровската Тойота Селика 4WD. В третото качване Бурдин отново е принуден да кара по-бавно, след като на трасето е разлято масло.

Погледнато чисто формално, това е станало с времето от второто качване към Студен кладенец, когато записва 2:56.83 мин.

Впрочем това е и единственият от трите манша, в който пилотът на Хоби кар си позволява дори и лукса („Правя го обикновено за публиката!“) няколкото последни завоя да кара дрифтаджийски за радост на зрителите.

Любопитен факт – класиралият се 4-ти от тренировките (3:00.49 мин, 3-и) Искрен Веселинов (Дианел Рейсинг, Хонда Сивик, първи в Е1- до 1600 куб. см) също е абсолютен дебютант на това трасе!

2019 KUS Veselinov

снимка за rallyxpress: асен илиев
АПЕТИТЪТ НА ДЕБЮТАНТА… Искрен Веселинов е убеден, че по пътя към максимално доброто класиране от Осогово 2019, в неделя той ще успее да свали от най-доброто си постижение в събота.

„Намирам това трасе за най-техничното измежду всички планински в страната – казва русенският пилот. – Може да се прави сравнения с Шипка-Дамасцена, но тук трасето е по-техничното от двете. Мисля, че имам всички шансове да сваля от това [квалификационно] време, защото се боря за максималното добро класиране в категорията.“

Абсолютен парадокс, който единствено хората от таймкипинга на Иван Маринов биха могли да установят от кога не се е появявал на екраните на компютрите им: двата Сивик-а – на каращият от дъжд на вятър пилот на благоевградския ДИАМО Венци Ридарски и този на Колю Карастоянов (София Кар МС) са с напълно еднакви квалификационни времена – по 3:03.96 мин.

2019 KUS RidarskiKolio AI

снимка за rallyxpress: асен илиев
АБСОЛЮТНО РАВНИ… Макар и в два последователни манша Венци Ридарски (горе) и държащият в непрекъснато напрежение конкуренцията си Колю Карастоянов засипаха в квалификациите небивало равенство в резултата – по 3:03.96 мин!

И това, че Ридарски е 7-и в общото подреждане и втори в Е1 – до 2000 куб. см, а бившият кросист – 8-и (3-и в класа) е, защото благоевградчанинът регистрира времето си във втория, а Карастоянов – в 3-ия манш от съботната програма.

Първите 11 автомобила в съботните три манша са вариантите на категория Е1 (10-и – Ерменко Ерменков, който привиква към новата „французойка“ на Ивайло Агов – 3:05.38 мин, 3-и), а първият в Категория 1 (до 1600 куб. см) е младият Денис Станчовски.

2019 KUS Stanchov AI 001

снимка за rallyxpress: асен илиев
ВСЕ ПО-БЛИЗКИ… За младият панагюрец Осогово ще има особено място в кариерата – първото състезание, в което Денис кара „самичък“ и първото надбягване, в което той и „ер-двойката“ стават все по-близки.

Макар и той, и неговият баща да сочат непрекъснато, че дебютът тук е единствено трупане на километри с новия автомобил преди да стартират в Сърбия Рали идния месец, пилотът и в трите качвания не излезе от десетката, сваляйки средно с 0.71 сек при всеки един от финишите на хижата.

„Надявам се утре да натисна и да сваля още от най-доброто си време, но пак казвам – нищо не гоним и това, което искам да направя, трябва да бъде в рамките на разумното. Важното е да свиквам с автомобила и все повече да го опознавам!“

Кюстендилското състезание обаче загуби и един първокласен актьор и със сигурност бърз ездач, след като Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2) бе принуден да се откаже третото изкачване, заради сериозни проблеми с двигателя и гарантирано няма да се яви в неделния старт.

2019 KUS Dinko Ivanov AI 11

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПАК ОСОГОВО, ПАК ПРОБЛЕМ С АГРЕГАТА…  Преди два сезона, на същото трасе, но на километър преди Студен Кладенец, Динко Иванов имаше главоболия заради мотора. За разлика, сега гръмналият двигател може да му коства не само лидерството в планинското първенство на Категория 1.

„За съжаление за нас сезона – най-вероятно – приключи тук – обясни за RallyXpress заралията. – [Моторът] гръмна още на първия ляв завой от старта… Блокът е сцепен на две места – отпред и отзад… Дори не е въпрос на състезанията да края на шампионата, не говорим и за финансов ресурс а че ремонтът иска много време!“

Според неофициалното класиране, направено от RallyXpress, Динко Иванов (86 т.) де факто прави вакантно първото място в Категория 1, а вероятно и вторият му технически инцидент тук може да му коства не само водачеството.

Макар на пистата край Герена да имаше механични неблагополучия със своят „кавалерист“ и вероятността да не се появи в Кюстендил за Александър Кръстев (Вромос) да изглеждаха минимални, днес първото, което екипът направи преди да вкара „резервното“ Ево за технически преглед бе, реалната тренирачка на пилотът да бъде нашарена подобаващо.

2019 KUS Krastev SD 001jpg

снимка за rallyxpress: асен илиев
НЕ САМО ЛЕПЕНКИТЕ… Сашо Кръстев е педант – макар на старта да не е с „бойната пушка“, пилотът иска неговото Мицубиши да изглежда подобаващо добре за старта на Осогово 2019.

„Нямаше как да се случат нещата с бегачката, резервните части идват 2 седмици след като си ги платил… А се сещате, кога беше писта София, нали?“, заяви Кръстев, без да смята за необходимо да коментира класирането си, причините за което така и така са ясни…

2019 KUS Bakalov AI 001

снимка за rallyxpress: асен илиев
ТРУДЕН ЗА СПИРАНЕ… Петър Бакалов кара в типичен за пилота на Вромос стил, звимайки един от тежките завои на Осогово на три колела.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев