• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Въжаров взима първия манш, веднага пали за Долна Диканя

Събота, 24 Август 2019 | с. Богослов, RallyXpress
Въжаров взима първия манш, веднага пали за Долна Диканя

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
ДНЕШНИТЕ три квалификационни манша за Осогово 2019 и неделните два старта може да бъдат проследени на

http://www.results.bg/

УДАРНАТА МОЩ на Грийн Фокс Моторспорт – Васко Въжаров (Опел Астра, SH 6500, кат.2) с лекота взе първия от трите днешни тренировъчни манша на петия кръг от планинския шампионат Осогово 2019.

Въжаров, за когото това е второто състезание в рамките на седмица, в което прави един-единствен манш, финишира на х. Студен кладенец 2:48.50 мин, след като стартира от с. Богослов.

Въжаров изпревари лидерът в Категория 3 и победител в два от досегашните четири състезания Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9) с 8.5 сек, а трети е местният пилот Васил Тодоров (Диамо, Опел Астра), който е 8.76 от Камбуров.

Първата шестица, която се затваря от върналият в бизнеса Ерменко Ерменков (ДИАМО, Пежо 206 Турбо, 3:07.44 мин) са от категория Е1, а най-добре класиралият се пилот от гр. А (до 1600 куб. см) е дебютантът в планинките състезания и правещият тестове на новия си автомобил Пежо 208 R2 Денис Станчовски (Престиж РТ).

Младежът е само на 0.72 сек от ветерана Ерменко, което може да се приеме като изключително добро представяне за хлапето от Панагюрище.

Най-близкият до него съперник от същата група е бившият шампион в рали-спринта Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2), който е 11-и, на 4.01 сек от Станчовски.

Първият манш обаче бе спрян за 30 мин, след като каращият за АРА Моторспорт габровски пилот Стефан Стефанов (тук с Тойота-та на Атанас Божилов) се завъртя на един от завоите и блокира пътя за следващите след него пилоти.

Въжаров взима първия манш, веднага пали за Долна Диканя

снимка: rallyxpress
КАРА БЪРЗО НАГОРЕ, ЗА ДА ТЕГЛИ ЧЕРТА КЪМ ДИКАНЯ… Васко Въжаров записа най-доброто време в първия манш на кюстендилското планинско, но това ще остане единствения негов от това състезание.


Вторият отпаднал от състезанието е Явор Геров (Вромос, Лада 2105), чийто автомобил пламна преди старта на надпреварата, преди да е изминал и километър към Студен кладенец.

Както и да се развият другите два манша от квалификациите днес е ясно, че утре Въжаров няма да стартира.

„Заминавам на кръщене… Жената ми е дала възможност само за един манш днес… Карах и сега – към Долна Диканя, за да кръстим сина Николай“, обяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Заю Баю.

Това е второто поредно състезание, в което пилотът скара само по един тренировъчен манш. На писта София Въжаров обяви, че важното за него състезание е в Кюстендил, без обаче да предвиди, че кръщенето, което жена му Илиян Джамалова е определила е за тази събота, вземайки предвид първата определена дата за Осогово 2019, а не промененият й днешен вариант.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев