• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Планинско

Вицето Денис докарва колата до техниката на конкурентите

Понеделник, 12 Април 2021 | Панагюрище, RallyXpress
Вицето Денис докарва колата до техниката на конкурентите

НАПРАВЕНИЯТ след обед край Панагюрски колони кратък тест (две трасета от по 3 км, пет сесии) бяха точката в подготовката на „ер-двойката“ (на снимката) на вицешампиона в спринтовата дисциплина Денис Станчовски и неговия навигатор Явор Брънков за новия сезон. За младият панагюрец годината в спринтовия и рали шампионата започва тази събота с описването на четирите скоростни етапа от първия спринт в Пещера. „Не, в никакъв случай това не беше тест в познатия вариант“, обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Денис.

След повече от половин година без езда и след промените,...

Зарата и Хасково са в комбина за намаляването на разходите

Вторник, 06 Април 2021 | Стара Загора, RallyXpress
Зарата и Хасково са в комбина за намаляването на разходите

КАТО ОРГАНИЗАТОРИ на два от най-важните кръгове от шампионата на затворен маршрут и писта – Стара Загора и Хасково, направиха комшийско обединение, за да стигнат заедно до намаляване на разходите по своите две състезания.

И резултатът, от тази кооперация, напълно неочаквано, вече е налице – в продължение на три месеца шефът на АСК Стара Загора Илия Бояджиев (на снимката) работеше като висококвалифициран шлосер и заварчик.

От едната страна на тезгяха на пилота на Зарата са тръбите (обща дължина на заготовките - около, а след напрегната работа, до входа на гаража на старозагореца се подреждат...

Шуменци отказаха началото на планинския шампионат 2021

Четвъртък, 25 Март 2021 | Шумен, RallyXpress
Шуменци отказаха началото на планинския шампионат 2021

ОПРЕДЕЛЕНОТО за 10 и 11 април първо състезание от шампионата по скоростните планински изкачвания – шуменското Валери Великов, отпада от календара.

Така първенството в тази дисциплина – ако „ковид-а“ не каже нещо друго - фактически ще стартира с планинската надпревара в Благоевград (24/25 април).

За първи път от повече от десетилетие насам, най-таченото състезание, които събираше и най-много публика и пилоти и с което реално стартираше сезона на класическите дисциплини в националния ни автомобилен спорт, ще остане без старт в своята история.

„Не, не го отлагаме, а го отказваме“, категорично...

Указ на президента върна на Шумен правото на първи старт

Петък, 15 Януари 2021 | София, RallyXpress
Указ на президента върна на Шумен правото на първи старт

УКАЗЪТ на президента Румен Радев за насрочването на парламентарните избори за 45-о Народно събрание на републиката, първо промени календара на АФБ още преди да е стартирал сезона и, второ, за радост на шуменци върна традиционното и правото на да бъдат откриващото автомобилния сезон 2021 състезание.

Според направеният календар на автомобилната власт, за първи път в цялата история на бургаската писта, сезонът трябваше да започне именно от морето на 4 април, а обичайно стартиращия годината планински мемориал в Шумен да е на следващата неделя.

От гледна точка на автомобилната година, доброто в...

Семейство Ресига са първите напуснали спринта във Видин

Неделя, 08 Ноември 2020 | Видин, RallyXpress
Семейство Ресига са първите напуснали спринта във Видин

ШАМПИОНИТЕ на Румъния за 2020 г. в националната категория  Рали 2 (стартове, които са по-дълги от спринтовете, но по-къси от класическите ралита – бел. ред.) Емануел и Дениса Ресига, станаха първия екипаж, който напусна състезанието във Видин заради мвокрите трасета, лесно допусканите грешки и липсата на гуми, които са подходящи за бързо променилата се метеобостановка.

Екипажът така и не успя да направи два пълни километра от седемте на скоростният етап Синаговци, преди да се окаже в дере, встрани от пътя.

„Форд-ът е в дерето с предницата напред, за щастие екипажът е невредим и е без каквито и да е...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев