• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Планинско

Опиянени от „мириса на петрол“ и от успеха на Катето Стратиева

Четвъртък, 19 Декември 2019 | София, Астра Рейсинг Тим
Опиянени от „мириса на петрол“ и от успеха на Катето Стратиева

НА ИЗИСКАНО  парти под слогана „ Една вечер с мирис на петрол“,  Екатерина Стратиева (на снимката), заедно със своя навигатор Георги Аврамов разкриха рецептата на правилното октаново число, за да бъдеш шампион. Екипажът направи равносметка за отминали рали сезон и сподели през какво са минали, за да се донесе трофея в България и как всъщност Стратиева за 3-ти път превзе европейския връх при дамите. В уютната обстановка на столичен хотел, екипажът събра своите гости, партньори, приятели и журналисти, без които, както самата състезателка казва, няма как да се случват нещата и отправи специални...

Издигат българин във висшия ешелон на ретро-федерацията

Сряда, 27 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Издигат българин във висшия ешелон на ретро-федерацията

ЗА ПЪРВИ ПЪТ българин попадна във висшите етажи на Международната автомобилна федерация за ретро автомобили (FIVA) преди 10 дни, когато членът на управата на Български автомобилен клуб-Ретро (БАК-Ретро) Камен Михайлов (на снимката) и президент на Автомобилна федерация на България (АФБ) бе избран за заместник-председател на Комисията по събитията.

Това става по време на редовната годишна Асамблея на федерацията, проведена в Лимасол.

Казано по-обикновено - по време на Генералната асамблея на FIVA в Лимасол, Михайлов е избран за вторият човек в една от най-важните комисии на федерацията – тази,...

От новия сезон: N при "макси", плюс 50 кг, и бленда от 34 мм

Събота, 23 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
От новия сезон: N при

ЧЕТИРИ НОВИ допълнения към регулациите за шампионата на затворен маршрут и писта са били обсъждани и – най-вероятно – приети, при днешната среща в заведението Даляна на пристана в Бургас. Това научи сайтът за новините в българския автомобилен спорт от свои източници, присъствали на дискусиите. Нашият човек твърди, че в детайли всички тези изменения, които предстоят да бъдат въведени от идното първенство на пистаджиите, ще бъдат публикувани в новата Наредба и на 21 декември, по време на шампионската церемония, ще бъдат раздадени на отборите в електронен вид и готови за разпечатване.

Ясно е,...

Лидерите: Ревизия за „208“ и без тест за спринта в Бургас

Понеделник, 18 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Лидерите: Ревизия за „208“ и без тест за спринта в Бургас

ВОДАЧИТЕ на общото касиране в шампионата  по рали спринт – Кирил Тодоров/Георги Аврамов (на снимката, Пежо 208 R2), няма да направят и един километър за тестове преди финалното състезание от календара и сезона тоз уикенд край Бургас.

Преди края на четвъртия от класическите автомобилни шампионати, Тодоров/Аврамов водят в генералното класиране с 3 т. на шампионите за 2017 г. – заралиите Динко Иванов/Живко Желев (Ситроен С2 R2, 30 т.) и с 8 т. на все още действащите шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5), победителите от първото спринтиране тази година във Видин.

Както...

Семеен уикенд да новобранци: събота с писане, неделя-релакс

Четвъртък, 14 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Семеен уикенд да новобранци: събота с писане, неделя-релакс

БИВШИЯТ навигатор и носител на Евротрофея за Балканите с Крум Дончев – Пепи Йорданов и неговият първи щурман в спорта – съпругата му Любка, правят вече четири последователни уикенда по една и съща схема.

В събота екипажът е по познатите от България трасета, тренирайки описването на завоите, в неделя двамата релаксират с разходки с децата.

„Да, в Бургас – за втори път ще бъдем на старта- обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Пепи. – Тренираме усилено със записки и проверки, а след това – и с диктовка.“

Пепи Йорданов и Любка Йорданова дебютираха в Ихтиман с обслужван от...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев