• ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

  • ...НЯМА ДА ИМА КУАТРО АВТОМОБИЛИ В СТАРТА НА ВТОРИЯ СПРИНТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ КРАЙ ИХТИМАН ТОЗИ УИКЕНД...

Планинско

Днес търновската автомобилна гилдия се прости с Бачо Кольо

Събота, 09 Ноември 2019 | Велико Търново, RallyXpress
Днес търновската автомобилна гилдия се прости с Бачо Кольо

ОТ ДНЕС екипът на търновският пилот Емил Денев е в траур. Отборът на Прокурора, цялата автомобилна гилдия от града, както и множество приятели от Варна днес се простиха с доайенът на тима, с негласния тимов мениджър и реален технически шеф за тандема на болярите – Никола Йорданов - Бачо Кольо. На 73 години, виделият какво ли не в националния ни автомобилен спорт лададжия от СБА Велико Търново, а по-късно механик на Емо Денев Бачо Кольо не успя да мине през жестоката контрола на втория инсулт.

Белокосият доайен в екипа на Денев е човекът, който през 1979 г. пренася нелечимият бензинов вирус у младия...

Катето Стратиева за втори път бакалавър, дубълът е от НСА

Петък, 01 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Катето Стратиева за втори път бакалавър, дубълът е от НСА

ЗА ВТОРИ ПЪТ в рамките на 14 години, състезателката на софийския клуб Астра Рейсинг Екатерина Стратиева, има щастието да хвърли във въздуха академичната си шапка по повод края на второто си висше образование. През 2005 г., автомобилната дама се дипломира като бакалавър на Националната художествена академия в специалността Плакат и визуални комуникации, за да и бъде призната магистърска степен две години по-късно. Разбира се, всичко това – с пълни сезони в ралитата и някое и друго планинско. „Но, няма да са само тези две дипломи…“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт...

Втория спринт – 29 екипажа, невиждана възхвала на 2WD?

Сряда, 16 Октомври 2019 | София, RallyXpress
Втория спринт – 29 екипажа, невиждана възхвала на 2WD?

ОЩЕ ПРЕДИ старта си в събота, рали-спринт Ихтиман вече се е разписал в историята на националния ни автомобилен спорт. Първо с дебютното представяне на подбалканското градче, досега било напълно неангажирано с бензинови прояви и, второ, защото полученият на електронната поща на RallyXpress лист със заявките (виж по-долу) не е бил вижда поне 30, че и кусур години – в регистрациите за цяр няма и един автомобил 4х4! Много е трудно да се каже, кое е последното състезание, в което всички конкуренти са в бегачки от 2WD.

Отделно от това, дори и в най-напрегнатото БГ-първенство – този през 2017 г., първият шампионат,...

Победа на Царски, трима от шампионите ясни от Зарата

Неделя, 29 Септември 2019 | Стара Загора, RallyXpress
  • обновена
Победа на Царски, трима от шампионите ясни от Зарата

ПЪРВА ПОБЕДА в пистовото първенство от дълго време насам записа днес на трасето в Стара Загора пилотът на Автоцар Илия Царски (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9), който спечели най-атрактивната от петте стартирали серии в 4-ия кръг на националното първенство. Мултишампионът от планинското и пистовото първенство стартира първи и в продължение на 12 обиколки (33.6 километра) не изпусна водачеството на колоната, за да запише на финала време от 16:56.95 мин.

Победата в Стара Загора е компенсация за огромните притеснения и нерви с повредената електроника, която електроника вчера поставяше под въпрос...

Царски начело на колоната в старта на „максималистите“

Неделя, 29 Септември 2019 | Стара Загора, RallyXpress
Царски начело на колоната в старта на „максималистите“

ПАНАГЮРЕЦЪТ Илия Царски (на снимката) днес ще е начело на стартовата решетка за финала на старозагорския кръг от пистовия шампионат на България, предпоследна гонка от програмата за годината. Царски успя да изведе своето Мицубиши Лансър Ево 9 до първото място едва във втората квалификация, която обаче технически беше под въпрос за пилота до последния момент на съботните сесии. „Имаме проблем с електрониката и не е ясно дали изобщо ще успеем да се оправим“, коментира пред сайта с новините в българския автомобилен спорт панагюрецът.

В първата сесия най-бърз бе Константин Маршавелов (КА2...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев