• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

Планинско

Заради COVID-19 АФБ направи промени в наредбата си 2020

Събота, 14 Март 2020 | София, RallyXpress
Заради COVID-19 АФБ направи промени в наредбата си 2020

ДНЕС ЧАСТ ОТ Управата на Автомобилна федерация на България (АФБ) в реално време от офиса на сдружението направи екстрен конферентен разговор с 13 от водещите експерти в автомобилния спорт, като единствената тема на виртуалното събиране са били мерките и промените, които управата трябва да предприеме в изключително сложната обстановка предвид въведеното извънредно положение в цялата страна.

Вчера, сайтът с новините в българския автомобилен спорт предположи, че АФБ може да бъде изправена пред два варианта за своя спортен календар 2020 (виж ТУК).

Днес обаче, след близо двучасова и – по думите...

От днес заради COVID-19: стартове „на закрити врата“

Понеделник, 09 Март 2020 | София, RallyXpress
От днес заради COVID-19: стартове „на закрити врата“

ПРЕДИ ЧАСОВЕ на официалния портал на Автомобилна федерация на България (АФБ) бе публикувано нареждането (виж ТУК) на председателят ѝ Камен Михайлов, според което до второ нареждане от автомобилната власт у нас, организаторите на състезанията от националните календари ще трябва се провеждат без публика. Разпоредбата е във връзка с разпространяването на COVID-19 и е базирано на вече издадените заповеди на Министър председателят на републиката,  както и такива на министрите на здравеопазването и на спорта.

Изрично се акцентира в наредбата, че трябва да бъдат избягвани участията на деца по време...

Шуменци с пълни гаранции за старта на планинското

Петък, 06 Март 2020 | Шумен, RallyXpress
Шуменци с пълни гаранции за старта на планинското

ЧАСОВНИКЪТ на официалния сайт на двете шуменски автомобилни състезания в календара на АФБ – първата от планинските надпревари и рали Стари столици, днес отбелязва 43 дни до 11 април, когато е началото на квалификациите в парка Кьошковете. „Вървим напред стъпка по стъпка, но вече мога да кажа, че планинско Шумен 2020 е гарантирано и финансово, и административно, и организационно“, заяви днес сутринта за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на надпреварата Валери Балабанов-Барни.

В този от години много силен регион на БГ-автомобилния спорт у нас добре си знаят работата и...

Дряновския спринт уверено си връща полагаемото се място

Петък, 28 Февруари 2020 | Габрово, RallyXpress
Дряновския спринт уверено си връща полагаемото се място

СЛЕД КАТО през миналата година рали-спринтът в Дряново, след колебания и най-вече повече обективни причини (реновирането на трасето край града) отпадна от календара на националния шампионата, за този сезон надпреварата уверено си връща полагаемото й място.

Спринтът в Дряново бе онази новост, появата на която в късната есен на 2016 г. затвори календара на този шампионат, превръщайки го, макар и само с три старта, в първото официално първенство в дисциплината.

Реално този спринт, който ще тогава бе подготвен по възможно най-професионалния начин от габровците Цецо Русев-Вюрта, Диян Иванов и Нено...

Специален ден за Емил Денев: Прокурора влиза в 41-и сезон

Вторник, 25 Февруари 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Специален ден за Емил Денев: Прокурора влиза в 41-и сезон

ЗА ПИЛОТА НА великотърновския АСК Мегапорт Емил Денев-Прокурора (на снимката), днешната дата 25 февруари, е един от най-специалните дни през годината. В тази февруарска неделя преди 41 години търновският юрист прави официално своето първо рали – Ивайло (окръжната надпревара на СБА във Велико Търново – бел. ред.). След този старт идва четири десетилетия не на обикновено присъствие в спорта. Това са години, отдадени на любимите автомобилни гонки. Отдадени са със страст и постоянство, които няма как да не предизвикват адмирации.

Защото и двете първо се срещат все по-рядко при нашенски състезатели...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев